AT&T a plătit aproximativ 400.000 de dolari unui hacker pentru a șterge un cache de date sensibile furate, care includea înregistrări de apeluri și mesaje text ale clienților săi.
Un hacker care a furat date sensibile de la AT&T a primit aproximativ 400.000 de dolari pentru a șterge datele, conform unei examinări a unei adrese de portofel Bitcoin. AT&T și agențiile federale nu au comentat oficial despre această plată.
Datele furate, care includeau informații de locație, reprezintă riscuri pentru securitatea națională. Incidentul este legat de o breșă de securitate la Snowflake Inc. AT&T susține că datele nu au fost făcute publice.
Citiți și: Meta Interzice Criticile la Adresa „Sioniștilor” pe Facebook și Instagram
Plata de 400.000 de dolari este mică comparativ cu alte atacuri cibernetice notabile, cum ar fi cel asupra Colonial Pipeline, care a plătit 4,4 milioane de dolari, și UnitedHealth Group, care a plătit 22 de milioane de dolari.
Atacul, care a avut loc între 14 și 15 aprilie, a afectat înregistrările de apeluri și mesaje text ale clienților AT&T din mai-octombrie 2022 și ianuarie 2023. Informațiile furate includeau numerele de telefon ale clienților și durata agregată a apelurilor.
Vedeți și: Dezvăluiri Explozive: Cum Funcționează cu Adevărat Știrile False
AT&T a colaborat cu autoritățile federale pentru a gestiona breșa și a amânat dezvăluirea publică de două ori, cu aprobarea Departamentului de Justiție.
Surse:
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Deși acest articol se bazează pe informații provenite din surse recunoscute și respectate, este important să reținem că informațiile pot să nu fie verificate integral sau să fie incomplete. Recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.