Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona sugerează că un amestec special de făină de porumb poate reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL, cunoscut drept colesterol „rău”.
Publicat în jurnalul Health and Place, studiul a analizat datele a 36 de participanți cu vârste între 18 și 70 de ani, toți având niveluri ridicate de LDL. Participanții au consumat produse din trei tipuri de făină de porumb: mălai integral, mălai rafinat și un amestec de mălai rafinat cu tărâțe de porumb.
Citiți și: Obiceiuri sănătoase care îți pot prelungi viața
Doar amestecul de mălai rafinat cu tărâțe a condus la o scădere medie de 5% a LDL, cu reduceri de până la 13% la unii participanți. De asemenea, această combinație a redus ușor și colesterolul total.
Consumul de mălai integral a fost asociat cu o creștere a bacteriilor benefice din intestin, cum ar fi Agathobaculum, care produce butirat, un compus esențial pentru sănătatea intestinală.
Vedeți și: Ghimbirul, un aliat natural împotriva obezității
Eficiența făinii îmbogățite cu tărâțe de porumb se datorează conținutului ridicat de fibre insolubile, esențiale pentru sănătatea digestivă și gestionarea colesterolului.
Studiul subliniază potențialul unor ajustări simple în dietă, precum înlocuirea făinii obișnuite cu opțiuni pe bază de porumb, pentru a sprijini sănătatea cardiovasculară.
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.