Daniel Mayer, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons
CDC a fost forțată de un judecător federal să publice date detaliate despre efectele secundare ale vaccinului COVID-19, inclusiv inflamații cardiace și paralizii faciale.
Judecătorul Matthew Kacsmaryk a ordonat CDC să publice informațiile din sistemul V-safe, în ciuda opoziției agenției. Datele arată că 8% din cei 10 milioane de utilizatori au necesitat îngrijiri medicale după vaccinare.
În primele două tranșe de date, au fost raportate 780.000 de incidente de la peste jumătate de milion de persoane, incluzând inflamații cardiace, convulsii, tinitus, paralizii faciale și avorturi spontane.
Mulți utilizatori au descris reacții severe, cum ar fi oboseala extremă, pierderea apetitului și gânduri suicidare. Un utilizator a scris: „Am avut gânduri suicidare foarte puternice.”
Barbara Loe Fisher, președinta Centrului Național de Informare despre Vaccinuri, a criticat CDC pentru încercarea de a ascunde riscurile vaccinurilor. „Trebuie să avertizeze publicul, nu să ascundă informații”, a spus ea.
ICAN continuă să preseze CDC pentru a elibera toate datele și pentru a clarifica perioada de timp în care agenția a fost conștientă de aceste probleme. Noi informații vor fi publicate în săptămânile următoare.
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.
Timo Breidenstein (GFDL 1.2 or GFDL 1.2), via Wikimedia Commons
National Museum of Romanian History, GFDL, via Wikimedia Commons