Bundesministerium für Finanzen, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons
Un studiu recent publicat în Jundishapur Journal of Health Sciences arată că ivermectinul reduce semnificativ spitalizările în cazurile de COVID-19 moderate și severe. Cercetătorii iranieni au efectuat un studiu clinic dublu-orb, randomizat, pe 110 pacienți, iar rezultatele sunt promițătoare.
Studiul a implicat 110 pacienți cu vârsta medie de 53 de ani, care au fost împărțiți în două grupuri. Jumătate dintre aceștia au primit 14 mg de ivermectin la 12 ore, timp de trei zile, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo. Pacienții care au luat ivermectin au fost mult mai puțin probabil să necesite spitalizare în unitatea de terapie intensivă (ICU). De asemenea, cei care au fost spitalizați au petrecut în medie patru zile în ICU, comparativ cu șase zile în grupul placebo.
Ivermectinul, un medicament aprobat de FDA, a fost restricționat în multe țări occidentale, inclusiv SUA. Studiul realizat de cercetători din Iran, printre care și cei de la Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences și Islamic Azad University, oferă dovezi suplimentare despre eficacitatea și siguranța acestui medicament în tratarea COVID-19.
Cercetătorii concluzionează că ivermectinul poate fi un tratament eficient și sigur pentru pacienții cu COVID-19 moderat. În timp ce vaccinarea a redus semnificativ morbiditatea și mortalitatea, tratamentele suplimentare precum ivermectinul ar putea aduce beneficii suplimentare, în special pentru grupurile vulnerabile.
Vedeți și Vaccinurile COVID-19 pentru angajații Pfizer diferite de cele pentru publicul larg
Deși rezultatele sunt promițătoare, pacienții sunt sfătuiți să discute cu medicii lor despre posibilele tratamente cu ivermectin. Decizia de a utiliza acest medicament ar trebui luată împreună cu un profesionist medical, în funcție de starea de sănătate individuală și alte factori relevanți.
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.