Salveaza acest articol si trimite-l tuturor celor dragi! Le vei salva sănătatea și chiar viața!
ATENȚIE! Cu toții consumăm sare, dar…
Ingăduința autorităților și a majorității producătorilor de sare a dus la introducerea unor substanțe adiționale în acest produs de larg consum. Scopul? Sarea să aibă o culoare mai albă sau să fie mai fină, să nu se coaguleze. Astfel, au găsit soluția introducând o substanță utilizată și în fabricarea otrăvii de șobolani. Da, ai auzit bine! O substanță care, odată ajunsă în sânge, împiedică coagularea acestuia și oxigenarea adecvată. Evident, ar trebui să consumăm o cantitate foarte mare pentru ca doza să devină letală.
Dar sănătatea pe termen lung contează!
Această substanță se numește E 536 sau ferocianura de potasiu. La temperaturi de 100 de grade Celsius, cum ar fi atunci când gătim sarea, aceasta se transformă în cianură de potasiu, o substanță extrem de periculoasă pentru organism.
Cum te protejezi?
Verifică întotdeauna eticheta sării pe care o cumperi și evită acea substanță! Cea mai bună opțiune este să achiziționezi sare grunjoasă și să o mărunțești singur atunci când o gătești sau când o consumi. FERIȚI-VĂ DE CIANURA DE POTASIU!
Salvează-ți sănătatea și distribuie această informație celor din jur!
Articol realizat de echipa vreinuvrei.ro