Dongpeix, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
O investigație a Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei Reprezentanților a dezvăluit că oficialii NIH au mințit despre cercetarea virusurilor gain-of-function și au ascuns informații de la Congres.
Raportul de 73 de pagini arată că NIH a mințit despre experimentele periculoase de tip gain-of-function pe virusuri și a ascuns documente esențiale de la Congres. Cercetătorii au început să investigheze aceste activități după un articol din 2022 din Science Magazine despre virusul monkeypox.
Citiți și Creştere Îngrijorătoare a Arsenalului Nuclear Global: Peste 12.000 de Focoase În Lume
Bernard Moss, cercetător la NIH, a dezvăluit că a efectuat experimente pentru a înțelege de ce anumite variante ale virusului monkeypox sunt mai periculoase sau mai transmisibile. Aceste experimente au implicat inserarea de gene de la variante mai mortale în variante mai comune și transmisibile, stârnind îngrijorare în comunitatea științifică.
Investigația a relevat că NIH a susținut public că cercetările lui Moss nu implică variante periculoase, deși documentele interne arată contrariul. NIH a recunoscut că Moss a depus o propunere formală pentru cercetări periculoase doar după amenințarea unei citații.
Aceste dezvăluiri au subliniat probleme de transparență și integritate în cadrul NIH și au ridicat întrebări despre reglementarea cercetării de tip gain-of-function. Relevanța pentru cititori constă în înțelegerea riscurilor asociate cu astfel de cercetări și importanța supravegherii stricte a acestora.
Vedeți și Macron Dizolvă Parlamentul Francez După Înfrângerea Partidului Său la Alegerile Europene
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.