Photo by Jan van der Wolf from Pexels: https://www.pexels.com/photo/fence-on-red-background-10997427/
Un ONG cu o influență considerabilă printre factorii de decizie din Uniunea Europeană (UE) își îndeamnă acum ICANN-ul să declanșeze „războiul împotriva dezinformării”.
Numită UE DisinfoLab, organizația non-profit, care pretinde că este independentă, susține că ICANN-ul trebuie să-și extindă controlul asupra limitărilor de înregistrare a domeniilor pentru a include supravegherea „dezinformării” în plus față de phishing și malware. Cu alte cuvinte, grupul dorește ca ICANN să supravegheze cine are voie să înregistreze site-uri web în funcție de respectarea narativelor oficiale.
Citiți și Cum să comunici după un dezastru când telefoanele mobile nu funcționează
Este nesincer din partea UE DisinfoLab să pretindă independență atunci când o mare parte din finanțarea sa provine de la Fundațiile Societății Deschise, care sunt un proiect al agitatorului miliardar George Soros.
DisinfoLab UE îndeamnă ICANN-ul să-și folosească deja structura pentru a poliți întregul internet în căutare de ceea ce puterile de a fi (TPTB) consideră „dezinformare”. Aceasta ar presupune ca ICANN să determine care site-uri web sunt inacceptabile, ceea ce ar duce la revocarea domeniilor acestora. Întreaga lume ar fi afectată de o astfel de schimbare.
Un sistem propus, denumit DNSTICR, ar permite ICANN-ului să raporteze cazuri de „dezinformare deschisă și închisă” la registrare pentru eliminare. Cu toate acestea, cine decide ce este un „caz de dezinformare deschis și închis” este încă o întrebare deschisă.
Vedeți și România se pregătește discret să reintroducă armata obligatorie
Aceste propuneri ridică probleme de neutralitate și obiectivitate, alimentând îngrijorările privind cenzura și controlul informațiilor pe internet.
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.
National Museum of Romanian History, GFDL, via Wikimedia Commons