Un nou trend viral de pe TikTok promovează coaja de banană drept alternativă „naturală” la injecțiile cu toxină botulinică pentru combaterea îmbătrânirii pielii. Cu toate acestea, medicii sunt sceptici în privința efectelor.
Katie Jane Hughes, un make-up artist din New York, a postat pe TikTok încercarea ei cu această metodă, atrăgând atenția a sute de mii de oameni. Cu toate că a remarcat o piele mai catifelată și mai luminoasă, experiența ei este privită cu rezerve de către medicii dermatologi.
Coaja de banană conține substanțe nutritive care pot aduce anumite beneficii pielii, precum hidratarea și exfolierea ușoară. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină eficacitatea sa în reducerea ridurilor sau a altor semne de îmbătrânire. De asemenea, există riscul de iritații sau alergii la unele persoane.
Medicii recomandă să fie prudent în a adopta astfel de tendințe fără consultarea unui specialist. În locul experimentării cojii de banană, se sugerează folosirea produselor cosmetice cu ingrediente recunoscute pentru beneficiile lor pentru piele.
În timp ce coaja de banană poate aduce unele beneficii pentru piele, efectele sale nu sunt comparabile cu cele ale tratamentelor profesionale precum Botox-ul injectabil. Este important ca utilizatorii să aibă așteptări realiste și să prioritizeze sfaturile medicale înainte de a încerca astfel de metode.
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.