Factori de risc modificabili care cresc riscul de demență și cum să îi abordezi
Demența nu este o parte inevitabilă a îmbătrânirii. Un stil de viață sănătos poate reduce semnificativ riscul de dezvoltare a acestei afecțiuni. Potrivit unui studiu, aproape jumătate din cazurile de demență ar putea fi prevenite prin alegeri de viață mai bune.
Peste 55 de milioane de oameni suferă de demență la nivel global, iar Organizația Mondială a Sănătății estimează că acest număr va ajunge la 139 de milioane până în 2050. Deși vârsta, genetica și istoricul familial sunt factori incontrolabili, există factori de risc modificabili care pot fi abordați pentru a reduce riscul de declin cognitiv.
Citiți și: Mierea: Superalimentul Benefic pentru Sănătatea Ta
Vedeți și: Studiu: Produsele Vegane Ultra-Procesate Asociate cu Probleme Cardiovasculare
Abordarea acestor factori poate reduce riscul de demență și poate contribui la menținerea sănătății creierului pe termen lung. Adoptarea unui stil de viață activ și echilibrat este esențială.
Pe site-ul Vreinuvrei.ro, dorim să subliniem că nu promovăm teorii ale conspirației anti-vaccinare, știri false de extremă dreapta sau medicina alternativă, pseudostiință, dezinformare sau extremism de extremă dreapta. Nu comercializăm și nici nu susținem medicina alternativă, nu negăm schimbările climatice și nu facem afirmații tendențioase în privința nutriției și sănătății. În cazul în care articolele par să facă referire la aceste aspecte, este doar o coincidență. Ne respectăm cititorii și recunoaștem dreptul fiecăruia la liberul arbitru, înțelegând că aceasta implică libertatea de a lua decizii, care nu sunt dictate de articolele noastre. Prezentul articol provine din surse externe necunoscute și, ca atare, informațiile furnizate pot să nu fie verificate sau să fie incomplete. Nu putem garanta veridicitatea sau acuratețea acestora. Ne dorim să oferim diversitate în conținutul nostru, însă recomandăm cititorilor să abordeze informațiile critic și să le supună unei analize riguroase.